måndag 9 maj 2011

Demidekk Terrasslasyr

Behöver din altan ett lyft? Använd Demidekk Terrasslasyr för att sätta lite färg på golvet!Demidekk Terrasslasyr är en alkydbaserad, vattenburen, pigmenterad specialolja för impregnerat trä utomhus. Den tränger in bra i underlaget och bildar ingen färgfilm på ytan. Pigmenten i terrasslasyren motverkar gråning och gör att träet skyddas bättre mot solens skadliga strålar än vad en vanlig träolja gör. Man räknar med upp till 3 års underhållsintervaller med terrasslasyren jämfört med Jotun Träolja V som man bör olja om varje år. Produkten innehåller även filmkonserverande medel mot ytmögel, vilket gör att ytan håller sig ren och fin längre.

Demidekk Terrasslasyr passar även utmärkt till trädgårdsmöbler, altanräcken, trappor, spaljéer och dyl. där man vill ha en matt, transparent yta.
Så hur gör man då?
Är träet gammalt och slitet bör det tvättas först med Jotun Terrassrens. Träet måste vara riktigt torrt innan man applicerar Demidekk Terrasslasyr. Nytt impregnerat trä bör torka i 1-2 månader innan det behandlas.
Stryk 1-2 brädor åt gången och torka av överskottet med en luddfri trasa. Ett gammalt lakan går alldeles utmärkt att riva i småbitar och använda till detta. Det är viktigt att inte lasyren bildar film på ytan, det som inte tränger in ska bort!

Tänk på att inte arbeta i starkt solsken, lasyren torkar då alldeles för snabbt och man hinner inte torka av överskottet. Det får inte heller vara för fuktigt eller kallt (måste vara minst 10 grader). Bästa tiden att lasera är med andra ord en hyfsat varm men molnig dag då det inte finns risk för regn inom 1 dygn efter applicering.


Demidekk Terrasslasyr kan blandas till flera olika kulörer och finns på 1- och 3-litersburkar. Välkommen in för att titta på våra färgkartor och uppstrykningsprover!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar