torsdag 10 mars 2011

NYHET - Lady Sensitive!

Nu är den äntligen här, Jotuns nya inomhusfärg Lady Sensitive, en vägg- och snickerifärg som inte avger några hälsoskadliga ämnen, varken under tiden du målar eller efteråt!

Lady Sensitive är framtagen i samarbete med och noga testad av NAAF, Norges Astma- och Allergiförbund, och vi vågar nog påstå att de har de tuffaste kraven i världen vad gäller målarfärg. Ingen annan väggfärg har tidigare godkänts av dem! Lady Sensitive har funnits i Norge sedan 2008 och går där under namnet Jotun Sens. Vill man läsa mer om den så finns det flera artiklar om Jotun Sens på NAAF:s hemsida.De flesta väggfärger är redan idag märkta med Svanen. Svanenmärkningen betyder att produkten har klarat hårda miljö- och klimatkrav, inte att den är hälsovänlig!

Det finns också många vägg- och takfärger som är godkända av det svenska Astma- och Allergiförbundet. Men låt er inte luras av den märkningen. Astma- och Allergiförbundets rekommendationer angående dessa färger gäller 4 veckor efter målning, vilket innebär att om du är extra känslig så bör du alltså inte vistas i ditt hem på en månad! NAAF rekommenderar att du väntar 3 dagar, för säkerhets skull, om du är extremt allergisk, annars kan du i princip vistas i rummet direkt efter målning med Lady Sensitive.

Lady Sensitive är av bästa Lady-kvalitet med garanterad täckförmåga och finns som snickerigrund (0.75 & 3 liter), helmatt takfärg i glans 02 (0.75, 3 & 5 liter) samt vägg- och snickerifärg i silkematt 10 (0.75, 3 & 5 liter) och halvblank 30 (0,75 & 3 liter). Den nya färgkartan innehåller 24 kulörer, men den går givetvis att blanda i en massa andra kulörer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar